‘Ik wil jongeren een kans geven’ - De werkgever | Erik van der Knaap

‘Ik wil jongeren een kans geven’ - De werkgever | Erik van der Knaap

Jan Hermen Vroegindeweij - 18-Jun-2021

De werkgever | Erik van der Knaap

‘Ik wil jongeren een kans geven’

Erik van der Knaap is eigenaar van een autobedrijf in Zeewolde. V&V Personeelsdiensten begeleidt een van zijn werknemers. “Een jobcoach biedt 100% meerwaarde.”

De 25-jarige werknemer van Autobedrijf van der Knaap die door de jobcoach wordt begeleidt, is verantwoordelijk voor het verkoopklaar maken van de occasions. Hij reinigt ze van binnen en wast en poetst de buitenkant. Ook helpt hij soms met het technisch klaarmaken van diezelfde auto’s. Om het werk afwisselend genoeg te houden wordt hij ook ingezet bij andere klusjes in het bedrijf.

Doel in het leven

De betreffende werknemer heeft structuur nodig en werk dat hij rustig kan uitvoeren zonder dat iemand hem opjut. Van der Knaap: “Hij heeft soms hulp nodig bij het kiezen van de juiste volgorde van werkzaamheden, mist het overzicht en heeft meer tijd nodig dan anderen. Daar houden we rekening mee. Hij is sociaal vaardig en doet het goed tussen de andere collega’s.”

Van der Knaap wil graag jonge jongens een kans geven, zodat ze weer een doel in het leven krijgen. De subsidie van het UWV – een groot deel van de loonkosten – is een extra stimulans. “Dat is voor mij een voorwaarde, want ik ben wel een ondernemer die een zaak moet runnen. We hebben goede car detailers nodig en deze werknemer is absoluut van waarde voor ons bedrijf.”

Enorm betrokken

Zonder jobcoach zou het lastiger zijn, meent van der Knaap. “Een jobcoach kan meer tijd en aandacht aan zulke jongens besteden dan ik of mijn collega’s. Een jobcoach kan helpen om doelen te stellen en bij te sturen en heeft precies de juiste ervaring. Het is fijn om een professional erbij te hebben die eerder met het bijltje heeft gehakt.”

Van der Knaap is onder de indruk van de aanpak van de jobcoach van V&V Personeelsdiensten. “Hij heeft precies de juiste benadering, heeft verstand van de materie en is enorm betrokken. Hij wil écht helpen en dingen uitleggen. Hij vertelt ook eerlijk welke mogelijkheden in de toekomst wel en niet haalbaar zijn. Ik hoop dat hij ook op langere termijn een rol kan spelen.”

Van harte aanbevolen

Van der Knaap raadt collega-ondernemers de inzet van een jobcoach van harte aan.

“Jij kunt je focussen op je zaak, terwijl de jobcoach weet hoe je met deze doelgroep moet omgaan. Als je een jongere met een rugzakje weer een doel in het leven wil geven dan biedt de jobcoach honderd procent meerwaarde.”

function checkWholeForm(theForm) { var why = ""; if (theForm.EmailAddress) if (theForm.EmailAddress.value.length > 0) why += checkEmail(theForm.EmailAddress.value); if (theForm.CaptchaV2) why += isEmpty(theForm.CaptchaV2.value, "Enter Word Verification in box below"); if (why != "") { alert(why); return false; } return true; } //