
Arbeidsdeskundig onderzoek
Je kunt momenteel niet (volledig) functioneren in je huidige functie, bijvoorbeeld door lichamelijke of psychische klachten. De Wet Verbetering Poortwachter verplicht zowel werkgever als werknemer om actief te werken aan jouw re-integratie. Een arbeidsdeskundig onderzoek kan hier onderdeel van zijn.
Wat houdt een arbeidsdeskundig onderzoek in?
Eén van onze arbeidsdeskundigen komt bij de werkgever op de werkplek langs. Er vindt dan een gesprek plaats met jou en met de werkgever, waarbij uitvoerig naar je functie, je beperkingen en je resterende mogelijkheden in kaart worden gebracht. Indien nodig wordt ook de werkplek bekeken.
Vervolgens wordt door onze arbeidsdeskundige een rapportage opgesteld. In deze rapportage wordt antwoord gegeven op onder andere de volgende vragen:
- Ben je in staat om het eigen werk uit te voeren?
- Is je eigen werk aan te passen?
- Is er andere passende arbeid mogelijk in het bedrijf?
- Als er geen herplaatsingsmogelijkheden zijn bij jouw eigen werkgever, welke re-integratiemogelijkheden resteren er dan?
Advies
Aan de hand van deze bevindingen stelt onze arbeidsdeskundige een advies op voor het verloop van de re-integratie. Zo kan er geadviseerd worden om je te laten re-integreren bij de huidige werkgever binnen dezelfde of een andere functie (re-integratie 1e spoor) of om op zoek te gaan naar een andere functie bij een andere werkgever (re-integratie 2e spoor). Indien blijkt dat jouw klachten dusdanig ernstig zijn dat je helemaal niet meer kan werken, zal de arbeidsdeskundige jou en de werkgever advies geven over hoe het traject dan verder zal verlopen.




Begeleiding
Na het advies van de arbeidsdeskundige is het duidelijk welke richting u en uw werkgever op moeten gaan. Indien u behoefte heeft aan begeleiding tijdens het verloop van de re-integratie, willen wij u graag van dienst zijn.