Outplacement

Wanneer uw werknemer niet meer kan/wil terugkeren in de oude functie, kan outplacement een oplossing bieden. Onze consultants begeleiden uw werknemer in dit traject naar een nieuwe werkplek.

Het verloop van een outplacementtraject bestaat uit de volgende fasen:

De diagnosefase
Ten grondslag aan het outplacementtraject ligt onze visie dat, voorafgaand aan een succesvolle plaatsing, een helder beeld moet ontstaan van de werknemer. De competenties, interesses en eventuele beperkingen worden uitvoering in kaart gebracht.

De jobfindingfase
Vervolgens wordt in de jobfindingfase gericht op zoek gegaan naar passende vacatures. Hierbij staat ons zeer uitgebreide netwerk centraal. Uiteraard wordt ook gekeken naar het netwerk van de werknemer. Er is in deze fase veel aandacht voor het Curriculum Vitae, sociale media en de sollicitatiebrief van de werknemer, om zo zijn/haar kansen te vergroten.

Daarnaast behoort ook een sollicitatietraining tot de mogelijkheden. Meer informatie over deze training vindt u op deze pagina.

Nazorg
Vanzelfsprekend stopt onze dienstverlening niet wanneer een nieuwe werkplek gevonden is. Wij zullen de werknemer ook begeleiden bij de indiensttreding. Denk hierbij aan de afronding met u als werkgever, maar ook voor vragen van de werknemer over bijvoorbeeld het nieuwe contract staan wij klaar.

Meer informatie
Voor meer informatie over outplacement kunt u altijd contact met ons opnemen.
U kunt bellen naar 0341-764090 of een e-mail sturen naar info@venvpersoneelsdiensten.nl


Contact