5 vragen over jobcoaching beantwoord

5 vragen over jobcoaching beantwoord

- 06-Oct-2017

 

Naast re-integratie, detachering en outplacement biedt V&V Personeelsdiensten ook jobcoaching aan. In dit artikel worden 5 vragen over jobcoaching beantwoord. 

1. Voor wie is jobcoaching? 

Voor mensen met een arbeidsbeperking die werkzaam zijn of graag aan de slag willen en daar hulp bij nodig hebben. Uiteraard ben jij, net als alle andere werknemers, een toegevoegde waarde voor het bedrijf. Extra hulp van een jobcoach bij het uitvoeren van de werkzaamheden, zodat je het beste uit jezelf en het werk kan halen! 

 

2. Wat doet de jobcoach?

Allereerst vindt er een kennismaking plaats tussen jou, de werkgever en de jobcoach van V&V Personeelsdiensten. Het is belangrijk dat er een 'klik' is. Vervolgens worden de beperkingen maar juist ook de mogelijkheden in kaart gebracht. Ook wordt er bijvoorbeeld gekeken of er op de werkplek iets aangepast moet worden. Aan de hand van deze bevindingen wordt een coachingsplan opgesteld waarin alle afspraken worden vastgelegd en de werkzaamheden en ontwikkelpunten worden beschreven. 

Indien van toepassing speelt de jobcoach een grote rol in de introductie bij de nieuwe werkgever. De jobcoach zorgt ervoor dat iedereen weet wat ze van elkaar kunnen verwachten. Op de werkvloer ondersteunt de jobcoach met vakinhoudelijke vaardigheden. Met andere woorden: de uitvoering van de functie. De jobcoach kan bijvoorbeeld een aantal dagdelen per week meewerken, om zo te bekijken wat er goed gaat en wat nog wat aandacht verdient. 
Daarnaast is er ook veel aandacht voor werknemersvaardigheden, zoals communiceren met collega's en leidinggevende, werkritme ontwikkelen en structuur aanbrengen in het werk. 

3. Wat kost jobcoaching? 

Onder bepaalde voorwaarden betaalt UWV de jobcoaching. Onder de volgende voorwaarden is jobcoaching door V&V Personeelsdiensten voor jou volledig kosteloos:

- Je hebt een burgerservicenummer (BSN)

- UWV heeft vastgesteld dat je een arbeidsbeperking hebt, bijvoorbeeld Wajong

- Je werkt minimaal 12 uur per week 

 

4. Wie zijn de jobcoaches van V&V Personeelsdiensten? 

De jobcoaches van V&V Personeelsdiensten zijn allebei gecertificeerd. Dit zijn Annika Klasens en Robert Doorenspleet. Beiden hebben hetzelfde doel: een passende werkplek voor iemand met een arbeidsbeperking, waarbij vooral de mogelijkheden centraal staan! 
Meer informatie over onze jobcoaches vind je onder 'ons team'. 

 

5. Wat als ik nog geen werkplek heb? 

Geen probleem! Naast ondersteuning op de werkvloer helpt een jobcoach jou ook bij het zoeken van een geschikte werkplek. Ben je op zoek naar een passende werkplek? Bekijk ons actuele aanbod van vacatures hier

Meer informatie

Voor meer informatie over jobcoaching kan je altijd contact met ons opnemen. 

T: 0341-764090 
E: info@venvpersoneelsdiensten.nl