‘Zonder jobcoach had ik het niet gered’

‘Zonder jobcoach had ik het niet gered’

Jan Hermen Vroegindeweij - 11-Jun-2021

De cliënt | Sandra Nijmeijer

‘Zonder jobcoach had ik het niet gered’

Sandra Nijmeijer werkt sinds twee jaar als kassière bij een supermarkt in Harderwijk. Dat is bijzonder, want sinds ze een beroerte heeft gehad kan ze alleen haar rechterarm gebruiken en is ze sneller moe.
 De jobcoach van V&V gaf haar weer zelfvertrouwen.

“Voor mijn beroerte, zeventien jaar geleden, werkte ik ook in een supermarkt. Na een lang revalidatieproces wilde ik graag weer aan het werk. Ik solliciteerde met behulp van de jobcoach op een advertentie voor supermarktmedewerker en werd binnen een kwartier aangenomen. Inmiddels heb ik een vast contract.”

Extra pauze

“Ik ben eerst met de jobcoach gaan oefenen, dat ging meteen goed. Het werk kan makkelijk met één hand. Vaste klanten helpen me soms bij een wat zwaarder product, maar dat is eigenlijk niet nodig. Met één arm is het werk wel vermoeiender. Omdat ik mijn hand niet wil overbelasten heb ik om de twee uur een kwartier pauze, en dat is vaker dan mijn collega’s. Samen met mijn jobcoach maakte ik mijn manager en collega’s duidelijk dat ik niet lui ben, maar dat rust tussendoor voor mij echt nodig is. Zijn bemiddeling was hierbij onmisbaar.”

Communicatie

“In het begin zat ik twintig uur in de week achter de kassa, maar dat was te veel. Na een herseninfarct houd je altijd vermoeidheidsklachten. Toen ben ik teruggegaan naar veertien uur per week. Ook hier hielp de jobcoach mij in de communicatie met mijn werkgever. Zonder zijn begrip en bemiddeling had ik het nooit gered. Inmiddels accepteren mijn collega’s mijn extra pauzes. Ik ben nu ook zelfverzekerd genoeg om de situatie zelf uit te leggen. De hulp van de jobcoach is binnenkort niet meer nodig: ik kan het weer alleen.”

 

function checkWholeForm(theForm) { var why = ""; if (theForm.EmailAddress) if (theForm.EmailAddress.value.length > 0) why += checkEmail(theForm.EmailAddress.value); if (theForm.CaptchaV2) why += isEmpty(theForm.CaptchaV2.value, "Enter Word Verification in box below"); if (why != "") { alert(why); return false; } return true; } //